AIMS Executive Search & Consulting | Newsletter November 2012
Is this email not displaying correctly?
View it in your browser.
AIMS Executive Search & Consulting

AIMS:
Evenimente viitoare

Iata ce punem la cale in luna DECEMBRIE :
Basic Leadership - Conştientizare şi Acţiune

* CURS: Basic Leadership - Constientizare si Actiune, 6-7 Decembrie | Timisoara


In luna Noiembrie, AIMS Romania v-a pregatit doua materiale interesante, semnate de catre consultantii nostri :

Articles from AIMS Blog > NovemberFoamea de FEEDBACK

Cred ca daca acest articol s-ar intitula ‘’Teama de feedback’’, toata lumea ar empatiza rapid. Mie, cel putin, nu-mi este intotdeauna confortabil sa cer feedback – mi-e teama de ce as putea afla.

-- de Florentina Badita (consultant AIMS Romania)

Pana la urma, e o reactie normala: oamenii sunt sensibili cand vine vorba de propriile imperfectiuni si nu le place sa se simta criticati. Punct. In ciuda tehnicilor de feedback constructiv, prima reactie este, de cele mai multe ori, una defensiva.

Ok, si atunci de unde am scos titlul asta cu ‘’foamea de feedback’’? Ideea mi-a venit dupa ultimele traininguri pe care le-am tinut, cand, la final, mare parte din participanti mi-au cerut feedback pe prestatia lor din timpul sesiunii de training. Solicitarea m-a luat putin prin surprindere, dar m-a si flatat in acelasi timp (daca vor sa stie ce cred eu inseamna ca opinia mea e importanta si are greutate). Evident, feedback-ul oferit pana la urma fiecaruia in parte s-a bazat preponderent pe observatiile mele asupra dinamicii de grup si modului in care fiecare a contribuit (mai mult sau mai putin constructiv) la crearea ei.

Dupa experienta asta am ramas cu o intrebare staruitoare la care nu am gasit inca raspunsul corect si definitiv: Ce ii face pe participanti sa-si depaseasca teama de feedback la finalul sesiunii de training? De ce nu pot face acest lucru in mod regulat cu sefii si colegii?

In continuare, imi permit sa lansez cateva ipoteze:

  1. In training s-au creat relatii deschise si de incredere intre trainer si participanti, mediul de invatare a fost perceput ca ‘’safe’’ (nu exista repercusiuni pentru greseli).
  2. In plus, e posibil sa existe confort si in sansele mici de o intalnire ulterioara intre trainer si participanti, ceea ce permite o mai usoara dezvaluire a vulnerabilitatilor.
  • CITESTE continuarea articolului pe BLOG
 
 Companiile Publice si Managerii Privati


Stirea privind angajarea unor manageri din mediul privat care sa conduca companiile de stat falimentare a fost una dintre initiativele care a surprins placut opinia publica, un semn de normalizare.

-- de Serban Mrejeriu (consultant AIMS Romania)

In cadrul facultatii de drept, la Drept comercial – am invatat despre modul in care se constituie si in care functioneaza societatile comerciale;

In mod paradoxal, principala diferenta juridica dintre o companie publica si una privata o constituie natura actionariatului si eventual drepturile asupra patrimoniului (in cazul in care detin drepturi de proprietate sau folosinta asupra unor bunuri care tin de patrimoniul public – acestea nu pot fi instrainate).

In rest, din toate punctele de vedere, companiile publice si cele private functioneaza dupa aceleasi reguli: sunt conduse de un consiliu de administratie, trebuie sa depuna aceleasi raportari financiare in fata organismelor publice, se pot diviza, reorganiza si da faliment, pot fi sanctionate contraventional si mai nou si penal – si raspund in esenta regulilor pietii.

Vreau sa specific aici un detaliu important – vorbesc in acest articol doar despre companiile publice, si nu despre regiile autonome, care au alt statut juridic.
O companie neperformanta, fie ca este privata sau publica in ceea ce priveste actionariatul, este condamnata in mod normal la disparitie – daca nu reuseste sa isi cresca eficacitatea.

Avand in vedere aceste considerente este anormal ca la conducerea unor companii cu cifre de afaceri de sute de milioane de EUR (unele dintre ele fiind printre cele mai mari jucatori din economie) sa fie numite persoane care nu au o experienta relevanta si de succes in activitatea manageriala din mediul economic.

Cum in istoria economica recenta din tara noastra au fost extrem de putine companii publice performante din punct de vedere economic (in afara de Petrom inainte de privatizare si de Loteria Nationala imi vine cu greu in minte vreun alt exemplu), era firesc ca demersurile de recrutare sa ii vizeze pe cei care au dovedit ca pot face performanta in alta parte.

  • CITESTE continuarea articolului pe BLOG
  •  Invitatie eveniment:

DEZBATERE MODERATA:
Managementul performantei si motivarea echipei


Va invitam in data de 12 decembrie, intre orele 16.40-18.30 la  masa rotunda "Managementul  performantei si motivarea echipei"ce se va desfasura in cadrul evenimentului Bucuresti Business Days, gazduit de Howard Johnson .Actiunea se va desfasura sub forma unei   dezbateri moderate pe acest subiect de actualitate, unde vor fi invitati in panel  manageri de resurse umane, directori generali si factori de decizie, respectiv specialisti si consultanti in resurse umane. Toti vor incerca pe durata acestei dezbateri sa defineasca contextul actual si practicile uzitate de companiile romanesti si sa faca o proiectie in viitor legat de trendurile si tendintele care se manifesta in acest sens.O masa rotunda interesanta, actuala si foarte utila pentru cei care vor sa-si imbunatateasca performantele proprii si sa ajute la crestearea productivitatii companiei.

Pentru mai multe detalii despre conceptul mesei rotunde, speakerii care fac parte din panel, si intregul program al editiei 9 Bucuresti Business Days, gasiti la linkul urmator: bucuresti2012.businessdays.roCopyright © *|CURRENT_YEAR|* *|LIST:COMPANY|*, All rights reserved.
*|IFNOT:ARCHIVE_PAGE|* *|LIST:DESCRIPTION|*
Our mailing address is:
*|HTML:LIST_ADDRESS_HTML|**|END:IF|*
*|IF:REWARDS|* *|HTML:REWARDS|* *|END:IF|*