AIMS Executive Search & Consulting | Newsletter May 2012
AIMS Executive Search & Consulting

Romanian Business Leaders Summit

http://www.rbls.ro/
Featured Article:

Sa Construiesti Echipe Performante nu este deloc Usor!

- de Beatrice Galatanu

 

Managerii…

  • Majoritatea managerilor considera Recrutarea ca pe un proces frustrant si consumator de timp.
  • 95% dintre manageri considera ca au facut decizii de Recrutare gresite

 

Si candidatii…

  • Cei mai buni candidati nu fac neaparat cele mai bune interviuri
  • “Peste 70 % din deciziile de angajare se iau in primele 5-10 minute din cadrul interviului”
  • Peste 50 % din candidatii acceptati ar fi respinsi daca interviul s-ar tine riguros, ar investiga toate punctele importante si ar dura mai mult de 30 de minute

 

In mediul de afaceri si in situatia economica volatila actuala, lucrurile sunt la fel de dificile. Chiar si companiile pe care le consideram cele mai stabile sufera schimbari in momentul in care fac greseli de Recrutare. Spre deosebire de un Start-up, aceste companii isi permit, totusi, sa strecoare uneori si astfel de erori, insa fara a afecta in mod semnificativ operatiunile lor globale.

Din pacate, Start-up-urile nu au nicio “perna reconfortanta” in amortizarea profitului atunci cand vine vorba despre acoperirea unor greseli de Recrutare. Acest lucru este valabil mai ales intr-o companie mica, in cazul in care persoana selectata sa iti dezvolte afacerea nu are profilul de performanta dorit si asteptat, acest lucru putand sa insemne ca pana la 50% din forta ta de munca devine o problema stringenta.

Mergand dupa proverbul – Dupa ploaie, rasare soarele – partea buna este ca pentru un antreprenor la inceput de drum exista cateva reguli de angajare ce pot fi urmate si aplicate cu impact pozitiv. Probleme de angajare apar atunci cand nu avem o viziune clar trasata a ceea ce insemana afacerea noastra si unde dorim sa ajungem, si uneori pentru ca ne uitam prea mult la costuri si vrem sa le tinem cat mai jos.

Incercand sa sprijinim antreprenoriatul si tinerii antreprenori din Romania, ne-am implicat in calitate de membru fondator si participant in cadrul comunitatii de business Romanian Business Leaders, in dezvoltarea unui proiect, respectiv “Ghid Practic pentru Antreprenori”. Printre principalele capitole ale ghidului se gasesc “Cand devii Antreprenor”, “Arta Recrutarii”, “Planul de Afaceri si Strategia de Exit”, “Vanzare si/sau Distributie si Marketing”, “Finantarea”, “Legal” si “Codul Etic”.

Din discutiile grupului de lucru dedicat pe acest subiect, a reiesit in urma RBL Summit ca “Antreprenoriatul, in general, nu se bucura de respectul societatii, iar comunitatea de afaceri este dezagregata, mai ales in zona companiilor mici si mijlocii.”

Acest proiect are ca principal scop cresterea numarului de Start-up-uri, si bineinteles, schimbarea perceptiei despre antreprenorii din Romania. S-a pornit de la crearea unui cod de etica al antreprenorului roman, de la gasirea de modele autentice si constientizarea culturii antreprenoriale istorice a romanilor.

  • CITESTE Articolul INTREG [aici]

 


Copyright © 2012 AIMS Executive Search & Consulting, All rights reserved.
Email Marketing Powered by MailChimp