10 Mai 2011


 

 

 

 

mperianuMihaela Perianu este Managing Partner al Dale Carnegie Training si AIMS Human Capital Romania.

 

Mihaela a condus business-uri in domeniul resurselor umane in ultimii 20 de ani, la inceput sub numele Snelling, ulterior aducand pe piata din Romania si brandurile AIMS si Dale Carnegie Training. 

 

 

Rezultatele de mai jos sunt o parte din raspunsurile participantilor si clientilor nostri cu pozitii manageriale la un chestionar aplicat in lunile martie si aprilie ale acestui an. Prin intrebarile lui am incercat sa obtinem o perspectiva cat mai clara asupra starii de spirit a mediului de business din Bucuresti si Timisoara.

 

In aceasta primavara, timp de doua luni, ne-am intrebat participantii la cursurile Dale Carnegie Training precum si candidatii si clientii de la AIMS Human Capital, ce parere au despre mediul de afaceri si situatia economica din Romania?

(chestionar elaborat impreuna cu GfK Romania)

 

Rezultatele sunt unele graitoare in ceea ce priveste asteptarile si sperantele celor cu care am discutat - dar si din punct de vedere al perspectivelor pe care le au asupra urmatorilor ani

 

Cum vad managerii din mediul corporatist mediul de afaceri din Romania in 2011 fata de 2010  ? 

  • 70 % dintre respondenti cred ca mediul de afaceri din Romania in 2011 va fi ceva mai bun sau mult mai bun decat in 2010
  • 20% dintre respondenti cred ca mediul de afaceri in 2011 va fi la fel ca cel din 2010.

 

Intrebati fiind cum cred ca va evolua cifra de afaceri a companiei pe care o reprezinta,  47,6%  dintre manageri au raspuns ca cifra de afaceri a companiei pe care o reprezinta va inregistra o usoara crestere in 2011 fata de 2010.

23% dintre manageri cred ca cifra de afaceri a companiei va creste semnificativ in 2011 fata de 2010.

 

 

...Si criza trece....cand trece?

 

14% se asteapta la un final al crizei in 2011

50% se asteapta la un final al crizei in urmatorii 2-3 ani

16% se asteapta la un final al crizei in 5 sau mai mult ani

5% se asteapta la un final in 10 sau mai multi ani

15% nu stiu sau nu pot sa aprecieze

 

De ce trece criza asa greu?

 

Printre motivele mentionate sunt: politica economica neclara, mediul legislativ instabil, dependenta de performanta partenerilor din vestul  Europei, lipsa investitiilor sustinute in infrastructura, necesitatea reformarii aparatului de stat, lipsa increderii populatiei in evolutia economiei si a veniturilor si in mod obsesiv (cam 25% din raspunsuri) necesitatea schimbarii guvernului si a clasei politice in general.

 

 

Dale Carnegie Romania dezvolta parteneriate cu companii romanesti si multinationale pentru a spori performanta organizationala prin imbunatatirea performantei angajatilor, cu un accent pus pe leadership, comunicare si prezentare, vanzari, dezvoltarea echipelor, relatii cu clientii, managementul proceselor si alte competente esentiale de management.

Dale Carnegie Training | W.A.Mozart 16B | Sector 2 | Bucuresti | 020256 | Romania

 

 

Copyright © 2011 Dale Carnegie & Associates, Inc. All rights reserved.

This email was sent by: Dale Carnegie
780 Third Avenue, Concourse Level New York, NY 10017 USA