Cariere Contact AIMS International
ISTORIC SERVICII JOBURI ECHIPA CLIENTI EVENIMENTE BLOG PRESA NEWSLETTER

aims training

 

Cine sunt?

 

Sunt Andrei Trofin. In 1992, o intamplare fericita m-a adus sa lucrez intr-o firma de recrutare care astazi, este ceea ce piata cunoaste ca fiind AIMS Romania. A urmat apoi o constructie frumoasa a carierei mele in resurse umane. Am lucrat cativa ani in Vodafone (la acea vreme se numea Connex), Colgate-Palmolive, apoi in KPMG si din 2001 pana in 2016 in Philip Morris. Am lucrat aproape opt ani in Elvetia si in Polonia. Dupa intoarcerea in Romania am fost numit director de resurse umane pentru Romania si Bulgaria.

 

In toti acesti ani, am avut sansa sa invat de la oameni minunati, am avut colegi cu care am construit proiecte frumoase. Am construit de la zero echipe, “service center-uri” de HR in Europa dar si America Latina si Asia, am trecut prin reorganizari si restructurari, schimbari de management si de directie, am trait atat bunele cat si mai putin bunele vietii de “expat”, am trait succesul, am trait si momente dificile si din toate, am invatat enorm.

 

Dupa 25 de ani de resurse umane stiu ce reprezinta pe bune munca in corporatii multinationale, atat in Romania, cat si in afara, la toate nivelurile. Ceea ce m-a definit in cariera mea sunt trei lucruri: constructia echipelor, abilitatea de a aduce resurse laolalta pentru a rezolva probleme si credinta ca orice problema are si o rezolvare.

Ce fac acum? Impartasesc din tot ceea ce am invatat si am creat. Este ceea ce ma face sa ma simt bine!

 

 

Consilierea in cariera

Vocatie? Ocupatie? Cariera?

"Cu ce te ocupi?" - una din cele mai comune intrebari, dar pe atat de complexa. Raspunsul la intrebarea aceasta a devenit aproape una cu raspunsul la intrebarea "tu cine esti?". Perceptia acestui raspuns este atat de puternica pentru ca de fapt, arata o multitudine de fatete: cat castigi, ce educatie ai, cum comunici, cum te imbraci, cum gandesti si foarte interesant, da interlocutorului un raspuns aproape imediat la intrebarea: "ai resursele ca mie sa imi fie de folos sa interactionez cu tine?".

Vocatie (din latina "vocare"), este "chemarea". Are un sens inspirational insa in ultimul timp, pare ca a decazut din a fi folosit pentru a descrie munca pe care o facem.


Ocupatie (tradus din englezescul "job"), este o activitate pe care trebuie sa o facem. In termeni populari, "merg la munca".

Cariera, are cumva acelasi inteles cu profesia. Interesant insa, cariera are sens de drum, progres, un curs stabilit. In mod normal, cariera are nevoie de mai multa pregatire, educatie si experienta decat vocatia sau ocupatia. Cand stii ca ai o cariera "de succes”?

Indiferent de etichetele pe care le folosesc, nu ar trebui sa uitam importanta enorma pe care o are ce anume muncim, pentru ca este ceea ce da masura implinirii in viata. Sunt miliarde de oameni care nu au ocupatia potrivita pentru nevoile lor, talentele pe care le au, sau visele pe care le nutresc. Au intrat in activitatea actuala, pe unde au putut si cum au putut. Nu au fost ghidati in dezvoltarea lor, pentru a isi exprima nevoile individuale sau talentele in cele mai potrivite directii.

 

Nu toti reusim sa ne gasim vocatia. Si e ok. Insa cu totii ne dorim sa fim impliniti.
Tu unde te afli in triunghiul "vocatie, ocupatie, cariera”? Putem afla impreuna, prin ceea ce se numeste procesul de consiliere in cariera.
Fie ca esti la inceput, sau te confrunti cu o tranzitie in cariera, te voi sprijini in demersurile pe care le faci, sau te gandesti sa le faci.


Ma gasiti aici:
Tel: +40 723 333 363
andrei.trofin@capris-consulting.com

ISTORIC SERVICII JOBURI ECHIPA CLIENTI EVENIMENTE BLOG PRESA NEWSLETTER
Cariere Contact AIMS International
Precizari Legale Copyright © 2011 AIMS Romania