Cariere Contact AIMS International
ISTORIC SERVICII JOBURI ECHIPA CLIENTI EVENIMENTE BLOG PRESA NEWSLETTER

Blog

Ce numaram

sarbatori-fericite-si-un-craciun-minunat-alaturi-de-cei-dragi

Anul iute il sfarsim – numaram si socotim! (sorcova manageriala)

2016 rasufla tot mai greu si in doua saptamani dispare in Nirvana. Mai ales ca finalul electoral bulversant cred ca ii stimuleaza puternic dorul de duca. Si ca intotdeauna, cand cade cortina peste cele 365 de scenete agitate, incepem sa numaram, sa adunam, ca sa putem trimite scrisori catre Mos Craciun (si rapoarte catre head-quarter). Si ce masuram? Pai iaca…(sa-mi fie iertata scurta incursiune in pasareasca-esperanto): masuram nenumarati “kpi’s”, mai mici sau mai lati, provocatoare….”S.M.A.R.T. objectives”, halci intregi de “performance standards”, “market-share”-uri, “gross sales” si “net margin”-i,  infricosatoare procente de “cost reduction”, si toate pana la necrutatorul (precum ochiul din Mordor), decisivul…”P&L”. Cifre, procente, statistici, grafice, maree de ppt-uri, caramizi de rapoarte, tone de excel. Masuram, numaram, socotim, adunam, consolidam, facem sa arate bine, raportam.

Sa fie asta suficient? Putem croseta din toate astea un diagnostic managerial cuprinzator, suficient pentru tot ceea ce a reprezentat 2016?

Eu cred ca nu. Si va propun o lista de indicatori complementari, aparent poetici (pentru unii probabil de-a dreptul patetici) dar care ar putea sa puna in lumina si o alta dimensiune a anului ce se duce, și de a afla trucuri pariuri sportive on-line. Si a fiecarui an, de fapt si la urma urmei.

Deci va propun, sa socotim:

-Numarul de zambete generate pe fetele celor din echipa noastra – media pe zi, sa spunem – (se valideaza doar cele sincere si spontane).

-Kilometrii (metrii? centimetrii?) parcursi de colegii din echipa in teritoriul “lucrurilor pe care nu le-au stiut anul trecut si le-au invatat anul asta”.

-Cifra care cuantifica sedintele cu final constructiv, din care oamenii au iesit mai entuziasti, mai energici si mai insufletiti decat au intrat.

-Cat de supraunitara ne-a iesit fractia: feedback pozitiv, autentic/critica agresiva, toxica? Putem arunca un ochi si pe celelalte fractii dintr-un balanced scorecard atipic:  entuziasm/acreala; curiozitate/auto-suficienta; empatie/ego; recunostinta/frustrari.

-Densitatea pe ora (sau pe zi, macar) a expresiilor: “multumesc”, “pot sa te ajut?”, “apreciez ce faci”, “te rog sa ma ierti”, “bravo”.

-Din 100 % timp de lucru – la cat se ridica procentul de calm, de echilibru – si cate ore am strans in acele discutii fata in fata, cand lasam garda jos si ne conectam profund cu celalalt, generand incredere, speranta, viitor.

-In cate “X “ situatii deciziile noastre au ramas ferm in perimetrul valorilor in care credem, fara sa derapeze sub presiunea unui rezultat imediat calculat, pragmatic, rece.

-Cati oameni am inspirat, cati oameni am apreciat, cati oameni am sprijinit, cati oameni am crescut, cati oameni am iertat, cati oameni am facut partasi la succesul nostru;

-Si de fapt, in anul asta care s-a dus – de cate ori ne-am simtit bine in pielea noastra, egali cu noi insine, 100 % vii si autentici, in starea aceea minunata de flux, de sens.

Cum aflam daca ne dau cu plus indicatorii astia? E asa de simplu. Haideti sa masuram in varianta batraneasca, fara ERP. Primul pas este simplu – iesim incet din birou. Ne asezam in locul de unde se vede toata echipa, tot roiul de albine care zumzaie digital prin fata laptop-urilor. Locul ala, din care ii vedem pe toti. Fara nici o vorba, fara nici un gest. Si incercam sa respiram atitudinea aceea, senina, de tip “sunt ok, nu vreau sa va spun nimic, doar va privesc”. Natural, relaxat, onest. Poate chiar smerit. Urmeaza, vorba reclamei, “momentul acela cand….”. Cand ceilalti ne vad. Si ne privesc la randul lor. Prima secunda este exact momentul cand putem “masura”, cu o precizie chirurgicala, de laser, standardul nostru de performanta. Ne zambesc?  Sincer, cald, deschis, apropiat? E zambetul acela care zideste de o vesnicie toate legaturile frumoase dintre oameni? Acela e? …E?

Daca raspunsul e “da”, ne-am facut sigur treaba. Si cred ca cei mai multi, macar in parte, ne-am facut-o. Sau macar ne-am straduit. Si sigur ne vom stradui si mai mult, la anul.

“A Performers” ai echipelor “flux” – probabil ca nu stiti si sigur v-ar stingheri incadrarea asta….dar sunteti eroii timpului nostru. Multumim!

Sarbatori fericite!

de Razvan Ogircin

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

replica handbags replica handbags louis vuitton replica handbags louis vuitton replica handbags louis vuitton replica handbags louis vuitton replica handbags ysl replica handbags louis vuitton replica handbags