Cariere Contact AIMS International
ISTORIC SERVICII JOBURI ECHIPA CLIENTI EVENIMENTE BLOG PRESA NEWSLETTER

Blog

Archive for the ‘Social Media’ Category

Ce numaram

sarbatori-fericite-si-un-craciun-minunat-alaturi-de-cei-dragi

Anul iute il sfarsim – numaram si socotim! (sorcova manageriala)

2016 rasufla tot mai greu si in doua saptamani dispare in Nirvana. Mai ales ca finalul electoral bulversant cred ca ii stimuleaza puternic dorul de duca. Si ca intotdeauna, cand cade cortina peste cele 365 de scenete agitate, incepem sa numaram, sa adunam, ca sa putem trimite scrisori catre Mos Craciun (si rapoarte catre head-quarter). Si ce masuram? Pai iaca…(sa-mi fie iertata scurta incursiune in pasareasca-esperanto): masuram nenumarati “kpi’s”, mai mici sau mai lati, provocatoare….”S.M.A.R.T. objectives”, halci intregi de “performance standards”, “market-share”-uri, “gross sales” si “net margin”-i,  infricosatoare procente de “cost reduction”, si toate pana la necrutatorul (precum ochiul din Mordor), decisivul…”P&L”. Cifre, procente, statistici, grafice, maree de ppt-uri, caramizi de rapoarte, tone de excel. Masuram, numaram, socotim, adunam, consolidam, facem sa arate bine, raportam.

Sa fie asta suficient? Putem croseta din toate astea un diagnostic managerial cuprinzator, suficient pentru tot ceea ce a reprezentat 2016?

Eu cred ca nu. Si va propun o lista de indicatori complementari, aparent poetici (pentru unii probabil de-a dreptul patetici) dar care ar putea sa puna in lumina si o alta dimensiune a anului ce se duce, și de a afla trucuri pariuri sportive on-line. Si a fiecarui an, de fapt si la urma urmei.

Deci va propun, sa socotim:

-Numarul de zambete generate pe fetele celor din echipa noastra – media pe zi, sa spunem – (se valideaza doar cele sincere si spontane).

-Kilometrii (metrii? centimetrii?) parcursi de colegii din echipa in teritoriul “lucrurilor pe care nu le-au stiut anul trecut si le-au invatat anul asta”.

-Cifra care cuantifica sedintele cu final constructiv, din care oamenii au iesit mai entuziasti, mai energici si mai insufletiti decat au intrat.

-Cat de supraunitara ne-a iesit fractia: feedback pozitiv, autentic/critica agresiva, toxica? Putem arunca un ochi si pe celelalte fractii dintr-un balanced scorecard atipic:  entuziasm/acreala; curiozitate/auto-suficienta; empatie/ego; recunostinta/frustrari.

-Densitatea pe ora (sau pe zi, macar) a expresiilor: “multumesc”, “pot sa te ajut?”, “apreciez ce faci”, “te rog sa ma ierti”, “bravo”.

-Din 100 % timp de lucru – la cat se ridica procentul de calm, de echilibru – si cate ore am strans in acele discutii fata in fata, cand lasam garda jos si ne conectam profund cu celalalt, generand incredere, speranta, viitor.

-In cate “X “ situatii deciziile noastre au ramas ferm in perimetrul valorilor in care credem, fara sa derapeze sub presiunea unui rezultat imediat calculat, pragmatic, rece.

-Cati oameni am inspirat, cati oameni am apreciat, cati oameni am sprijinit, cati oameni am crescut, cati oameni am iertat, cati oameni am facut partasi la succesul nostru;

-Si de fapt, in anul asta care s-a dus – de cate ori ne-am simtit bine in pielea noastra, egali cu noi insine, 100 % vii si autentici, in starea aceea minunata de flux, de sens.

Cum aflam daca ne dau cu plus indicatorii astia? E asa de simplu. Haideti sa masuram in varianta batraneasca, fara ERP. Primul pas este simplu – iesim incet din birou. Ne asezam in locul de unde se vede toata echipa, tot roiul de albine care zumzaie digital prin fata laptop-urilor. Locul ala, din care ii vedem pe toti. Fara nici o vorba, fara nici un gest. Si incercam sa respiram atitudinea aceea, senina, de tip “sunt ok, nu vreau sa va spun nimic, doar va privesc”. Natural, relaxat, onest. Poate chiar smerit. Urmeaza, vorba reclamei, “momentul acela cand….”. Cand ceilalti ne vad. Si ne privesc la randul lor. Prima secunda este exact momentul cand putem “masura”, cu o precizie chirurgicala, de laser, standardul nostru de performanta. Ne zambesc?  Sincer, cald, deschis, apropiat? E zambetul acela care zideste de o vesnicie toate legaturile frumoase dintre oameni? Acela e? …E?

Daca raspunsul e “da”, ne-am facut sigur treaba. Si cred ca cei mai multi, macar in parte, ne-am facut-o. Sau macar ne-am straduit. Si sigur ne vom stradui si mai mult, la anul.

“A Performers” ai echipelor “flux” – probabil ca nu stiti si sigur v-ar stingheri incadrarea asta….dar sunteti eroii timpului nostru. Multumim!

Sarbatori fericite!

de Razvan Ogircin

Agenda Cursuri RECRUTARE 2015

Participa si tu la una dintre editiile Open ale cursului nostru de Recrutare!

HIRE with PURPOSE

Curs Deschis de Recrutare

– Agenda cursuri Open 2015 –

Am pus la punct agenda de intalniri pentru cursul nostru de Recrutare, asa ca va invitam sa luati parte la oricare noua sesiune a cursului deschis “Hire with Purpose”, cu durata de 1 zi, programate pe durata acestui an.

  Luna    Ziua  
Martie 13
Aprilie 3
Mai 22
Iunie 25
Septembrie 30
Octombrie 23
Noiembrie 13
Decembrie 4

Acest curs interactiv este dedicat Specialistilor HR si Managerilor implicati in procesele de recrutare.

In cadrul cursului vom discuta despre Metode actuale de Selectie si Evaluare, Diverse Tehnici de Intervievare, Job Profiling, Employer Branding, Social Media, Onboarding si multe altele.

Pentru inscrieri sau detalii trimiteti un mail catre:

Alexandra.Ciobanu@aims.ro sau Cristina.Barbarie@aims.ro

Mai jos puteti gasi informatii detaliate despre agenda cursului

La Noi ACASA | Seara Portilor Deschise | 17-18 Martie

La Noi ACASA | Seara Portilor Deschise | 17-18 Martie 2015
A Pay It Forward Initiative

Anul acesta aniversam 10 ani de Dale Carnegie Training si aproape 25 de ani de AIMS Executive Search (compania sora). Cele doua echipe au organizat o suita de 13 workshop-uri cu acces gratuit pentru public, o initiativa Pay It Forward.

Peste 150 de oameni simpatici si cu chef de invatat ne-au trecut pragul in cele 2 zile ale evenimentului. A fost SUPER si multumim cu aceasta ocazie tuturor celor care au participat, au invatat si s-au distrat alaturi de noi si pentru toate feedbackurile frumoase si mentiunile din mediile sociale !

Fara prea multe cuvinte, va lasam sa vedeti cum a fost intr-o selectie de momente instantanee.

AIMS Romania, parteneri in organizarea Business Days Timisoara | 2-3 Aprilie

 

 Timisoara Business Days

2-3 Aprilie 2014 | Complex Senator Expovest

In data de 2 si 3 aprilie 2014 are loc la Timisoara o noua editie a conferintelor Business Days. Evenimentul va fi gazduit in incinta Centru Expovest – Complex Senator. Ca de obicei, scopul acestor intalniri profesionale si de networking este sa puna fata in fata antreprenorii si managerii din Zona de Vest pentru a identifica nevoile acestora, iar prin discutii si analize competente sa identifice si construiasca teme si actiuni cat mai armonizate cu nevoile mediului local de business.

Editia Business Days Timisoara va figura 4 Conferinte, 16 Workshopuri, 4 Mese Rotunde, Workshop-uri Speciale, Expoziti, Sesiuni de Networking si Matchmaking, precum si intruniri ale comunitatilor de IT si HR regionale.

Printre Speakerii prezenti in cadrul conferintelor si meselor rotunde ale acestei editii se numara si colegul nostru Razvan Ogircin, Managing Partner al AIMS Executive Search & Consulting Romania. Participarea sa la eveniment nu putea fi una mai prielnica, in 2014 divizia AIMS Timisoara aniversand 20 de ani de activitate.

Razvan va face parte, alaturi de alti invitati de seama, din Pannel-ul de Speakeri ai primei zile (2 Aprilie), in intervalul 11:30 AM – 1:30 PM, la CONFERINTA 2 – “Excelenta ca si factor esential de diferentiere in vremuri turbulente“, discutii ce vor fi moderate de Laszlo Pacso (fondator si organizator), Mihaela Tatu si Calin Iepure.

Dupa pauza de masa, in intervalul 1:30 – 2:30 PM, invitatii il vor putea vedea si asculta din nou pe Razvan Ogircin, in cadrul Mesei Rotunde (Dezbatere) “Performanta, Productivitatea, Motivarea, Recompensarea si Fidelizarea echipelor in contextul economic actual“.

HR Summit – Conferinta de Resurse Umane | Cluj Napoca

HR Summit | 11-12 Aprilie 2013 | Cluj Napoca

Libero Events vă invită la HR Summit, cea mai mare ExpoConferintă de Resurse Umane din zona Transilvaniei.

În cadrul evenimentul, desfăsurat în perioada 11-12 aprilie 2013, se vor dezbate strategii si viziuni pe care managementul resurselor umane le aplică pentru dezvoltarea durabilă a business-ului actual.

HR Summit aduce la Cluj-Napoca peste 24 de speakeri din tară, prezentari, studii de caz, sesiuni de debate, 12 workshopuri si zona expozitională, toate gândite pentru peste 200 de participanti din industrie.

Vorbitorii vor veni din companii de resurse umane, servicii de recrutare,
companii de coaching si training, furnizori de servicii financiare, dintre care mentionam : Adobe România, JT International, Dale Carnegie Training, TNT Express România, IQuest, Gameloft, Grup Sapte.

Speakerii vor aborda teme concrete, oferind o perspectivă asupra resurselor umane în cifre. Evidence-based coaching, HR&User experience design, Managementul generatiei Y, Social media în HR sunt doar cateva dintre teme, programul complet putând fi consultat pe site-ul evenimentului. Dintre speakerii acestei editii îi mentionăm pe Mihaela Forgaciu, Strategic HR Advisor, Mihaela Perianu, Managing Partner Dale Carnegie Training, Monica Vijeu – HR Director JT International, Bulent Duagi– HR Business Partner Adobe. Participantii vor putea dezbate tendintele pietei de HR pentru 2013 si vor discuta despre previziuni pentru 2014.

Mai multe Detalii pe > http://hrsummit.ro/

replica handbags replica handbags louis vuitton replica handbags louis vuitton replica handbags louis vuitton replica handbags louis vuitton replica handbags ysl replica handbags louis vuitton replica handbags